Leikkauksen jälkeen / "Palasistakin sut kokoan uudestaan"

 Leikkaus oli 12.1. ja se sujui kaikin puolin hyvin. Tällä kertaa leikattiin tähystämällä selän puolelta ja täytyy sanoa, että tämän leikkaustekniikan ansiosta kipuja on ollut paljon vähemmän kuin vajaat kolme vuotta sitten vatsan puolelta tehdyssä lisämunuaisen poistossa. Leikkauksen jälkeen olin ensimmäisen vuorokauden heräämössä valvonnassa, koska feokromosytooma voi aiheuttaa verenpaineen heittelyä, mutta paineet pysyivät onneksi tasaisina. Olin sairaalassa maanantaista perjantaihin ja sen jälkeen saanut toipua kotona. 

Kaikki on tähän asti mennyt hyvin, vaikka ennakkoon jännitin miten arki hormonikorvaushoidon kanssa lähtee sujumaan. Hydrokortisoni on mennyt isommalla annoksella, jota asteittain vähennetään kunnes päästään perusannokseen. Uutena lääkkeenä piti aloittaa suolahormoni, Florinef. Näitä kahta tulen syömään lopun ikääni. Edellisessä poistauksessa on enemmän tietoa Addisonin taudista, joka minulla nyt siis on entisten sairauksien lisäksi.

Nyt toivon mahdollisimman tasaista ja tylsää arkea. Kuntoutukset jatkuvat ennallaan ja toivottavasti tämä koko syksyn kestänyt voimakas väsymys alkaa vihdoin hellittää. Tavoitteena olisi edelleen mennä keväällä apteekkiharjoitteluun, mutta en uskalla juhlia ennen kuin olen oikeasti ensimmäistä päivää töissä. Niin monta kertaa harjoittelu on peruuntunut milloin mistäkin syystä.

"En päästä sua hajoamaan
Palasistakin sut kokoan uudestaan
Jos lähdet vajoamaan
Nostan sut takaisin pintaan"
Aston Kalmari - Takaisin Pintaan

Kommentit

  1. Voimia vaikka olet uskomattoman vahva ja teit vaikutuksen analyyttisenä sekä älykkäänä potilaana😉

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kysy, kerro, kommentoi, ehdota - jokaisella sanalla on merkitystä. :) Anonyymit: käyttäkää jotain nimimerkkiä, jotta pystyn erottamaan teidät.

Suositut tekstit