Kesä / "Mut hetken koko maailma on tässä"

 Voi kesä, miten nopeasti se taas onkaan mennyt. Enää reilu viikko jäljellä - vaikka toivonkin, että kesäisiä kelejä olisi vielä elokuun jälkeenkin. Olin heinä-elokuun taitteesta alkaen kaksi ja puoli viikkoa lomalla. Se oli elämäni ensimmäinen virallinen kesäloma! 

Loman aluksi kävin keuhkolääkärillä kuulemassa mm. spiroergometrian tuloksista. Siinä sitten, hyvin varovasti, kysyin lääkärin mielipidettä siihen voisinko niiden tulosten perusteella olla oikeutettu liikkumisesteisen pysäköintitunnukseen. Lääkäri tutki tietokantojaan hetken aikaa ja totesi sitten, että haittaluokka 11, joka vähintään vaaditaan, täyttyy selkeästi. Hän kirjoitti minulle tarvittavan lausunnon, jonka toimitin Traficomille ja muutaman päivän kuluttua sain pysäköintitunnuksen. Se myönnettiin heti maksimiajalle eli kymmeneksi vuodeksi.

Myönnetty liikkumisesteisen pysäköintitunnus herätti ristiriitaisia fiiliksiä. Toisaalta olen hirveän kiitollinen, että sain sen. Toisaalta se oli jälleen sellainen hetki, joka konkretisoi oman toimintakyvyn rajoja, eikä se ollut niin kovin miellyttävä havainto. Enhän minä haluaisi, että toimintakyvyssäni on haittaluokan 11 täyttävä vajaus.

Täällä kotipaikkakunnallani ei pysäköintitunnuksesta ole niin suurta hyötyä kuin kaupungissa, missä parkkipaikatkin ovat isompia. Helpottaa elämää todella paljon kun saa auton lähelle kaupan ovia parkkiin eikä tarvitse miettiä, että miten ihmeessä jaksaa kantaa isommat ostokset autoon. 

Olen henkisesti varautunut siihen, että saan katseita ja kommentteja invapaikalle pysäköimisestä kun kuitenkin kävelen ihan omin jaloin sen mitä kävelen. Mutta niissä tilanteissa voin näyttää pysäköintitunnustani ja kertoa, että kaikki sairaudet eivät näy päällepäin.

Palatakseni kesälomaan, se oli oikein mukava. Näin paljon ystäviä ja pääsin moottoripyöräilemään kaverini kanssa. Oli tosi kivaa! Kaino toive on, että vielä tänä kesänä pääsisi toisenkin kerran ajelemaan moottoripyörällä, mutta se jäänee nähtäväksi.

Muutoin tässä ei ole ehtinyt tapahtua isompia. Työt jatkuivat loman jäljiltä viime viikolla ja oli kyllä ihan mukava palata töihin. 

Kirjoitin muuten tässä kesällä kokemustarinan HARSO ry:n sivuille. Sen voi lukea täältä: https://harso.fi/ensimmainen-harvinainen-sairaus-loydettiin-elinan-lapsuudessa-toinen-puhkesi-myohemmin-sen-seurauksena/

Kommentit

Suositut tekstit