Farmaseutti / "Ei unelma valoa vaadi vaan rohkeutta"

 Joulukuu oli ja meni, enkä mukamas joutanut kirjoittamaan blogia. Tapahtui kyllä kaikenlaista! Mutta kerrankin hyviä asioita. Valmistuin virallisesti 1.12. ja vähän myöhemmin Valvira laillisti minut farmaseutiksi. Pakkasin myös omaisuuteni ja suuntasin takaisin Etelä-Savoon, lähemmäksi kotipaikkaani. Minun piti alunperin muuttaa vasta nyt tammikuussa, mutta sitten muuttoon tuli sattumalta vauhtia ja se toteutuikin suurilta osin jo ennen joulua. 

Täällä uudella kotipaikkukunnalla kaikki näyttää hyvältä. Tykkään asunnostani tosi paljon ja mikä parasta, kotimatka lyheni huomattavasti.

Ja allekirjoitin tuossa viikolla työsopimuksen! Aloitan farmaseuttina 1. huhtikuuta ja se jos mikä tuntuu hyvältä!

Nyt pitää siis olla yhteydessä hoitotahoon ja lähteä hakemaan minulle joko määräaikaista tai pysyvää osa-aikaeläkettä. Tulen tekemään puolikasta työaikaa, mikä viime vuosien jälkeen on todellakin saavutus itsessänsä, mutta ei sitä viitsi "ilmaiseksi" tehdä kun on mahdollisuus hakea osa-aikaeläkettä. 

Kaikkea tätä kyllä vähän varjostaa syöpä. Maanantaina pitää käydä verikokeissa ja otetaan mm. kalsitoniini eli katsotaan missä mennään medullaarisen kilpirauhassyövän osalta. Pitkään onnistuin olemaan ajattelematta koko asiaa sen enempää, mutta nyt kun labrat lähestyy, on tämä taas ollut mielessä. Ja tulee olemaan seuraavat pari viikkoa aivan varmasti kun odottaa tuloksia. Kalsitoniini ja toinen, epäspesifimpi syöpäarvo CEA, ovat olleet noususuunnassa jo pidempään. Viimeksi syksyllä päätettiin jatkaa seurantalinjalla, koska minua on kuvattu niin paljon, mutta jos arvot ovat edelleen nousseet niin voi olla, että joudutaan kuvantamaan. Joten ei voi kuin toivoa, että kalsitoniini olisi kääntynyt vaihteeksi laskuun tai pysynyt suurinpiirtein samoissa lukemissa.

Tuosta huolimatta on kyllä ollut aika hyvä fiilis ja vointi noin muutenkin. Feokromosytoomaleikkausesta tuli vuosi ja sen jälkeen kaikki kääntyi parempaan ja on pysynyt parempana. Olen pärjännyt Addisonin taudin kanssa ihan mukiinmenevästi, vaikka hydrokortisonin annosta onkin joutunut säätämään jonkin verran. 

Kaikki on oikeastaan aika jees!


"Ei tullut viestimiestä eilen ei tullut tänään
Sisälläni kuului: "Kuolen kai hämärään"
Oli noustava itse ylös utopian raunioista
Ei unelma valoa vaadi vaan rohkeutta"
Stam1na - Viestintuoja

Kommentit

  1. Onnitteluni ja lujaa uskoa parempaan. Upea kirjoitus.KIITOS! Nimimerkki: "kaula leikattu", syöpäpotilas edelleen Pekka Leinonen

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kysy, kerro, kommentoi, ehdota - jokaisella sanalla on merkitystä. :) Anonyymit: käyttäkää jotain nimimerkkiä, jotta pystyn erottamaan teidät.

Suositut tekstit