Joulu


"Kahta vain
joululahjaa,
kahta vain
mä toivoisin

Vain pientä hetken
hengähdystä
ja mielenrauhaa
tietenkin

Mä toivon vain
vain Joulun taikaa
et sydän ois
ees hetken aikaa huoleton
ja Joulu tois tuon hetken toivon"

Tänä jouluna hain ja koristelin joulukuusen ensimmäistä kertaa T:n kanssa, jo hyvissä ajoin ennen aattoa. Kävelimme ympäri pellonreunoja kunnes löysimme juuri sopivan kuusen ja kannoimme sen kotiin. Jokin siinä oli ihan omituista - ensimmäinen kuusenhakureissu, kun isä ei ollut mukana. Toisaalta oli ihan parasta hakea kuusi T:n kanssa. Ja kun kuusi oli koristeltu ja tuvassa leijaili kuusen tuoksu, katsoin lattialle levitettyjä joulumattoja ja sanoin T:lle: "Nämä kaksi asiaa tuovat joulun joka vuosi. Nämä matot ja joulukuusen tuoksu.". Ja kun siitä saa nauttia rakkaiden kanssa, niin mitä muuta tarvitsee?

Joulun erikoisuudet eivät päättyneet siihen, sillä moni muukin asia on ollut toisin. Mutta kaikista vastoinkäymisistä huolimatta saimme viettää joulua kaikessa rauhassa perheen kesken. Siitä olen kiitollinen.

Ensi viikolla nousen junaan ja suuntaan Lappiin T:n luokse, sillä hän lähti alkuviikosta sinne viettämään joulua, kotiinsa. Aion olla siellä uudenvuoden ja tammikuun alun, toivottavasti pääsen myös laskettelemaan. Sen näkee sitten.

Enempää en aio nyt kirjoittaa. Palaan kuulumisiin toiste. Nyt haluan keskittyä olennaiseen - jouluun ja kotona olemiseen, rakkaan kissani silittämiseen. ♥

Toivon teille kaikille rauhallista joulua!

Kommentit

Suositut tekstit